top of page

Vormingen

1- liedjeskoffer.jpg

DE LIEDJESKOFFER (vorming)

 

Vanuit mijn jarenlange ervaring met het geven van activiteiten aan peuters van 1,5 tot 2,5 jaar ontstond de vorming 'De liedjeskoffer' die ik met veel enthousiasme overbreng.

 

De vorming is bedoeld voor kinderverzorgsters en studenten kinderzorg.

 

Zonder duur materiaal toon ik hoe je simpele kinderliedjes op een speelse manier kan aanbrengen bij een groep jonge peuters.

 

Ik zing liedjes rond verschillende thema's, met en zonder materiaal, voor geleide activiteitjes en vrij spel en ik vertel tussenin hoe ik dit aanpak bij de peuters en hoe zij daar zoal op reageren.

We zingen ook enkele liedjes samen met spulletjes uit de liedjeskoffer.

 

Ik geef heel wat tips en voorbeelden i.v.m. de organisatie en de aanpak, bijvoorbeeld over hoe je je best opstelt, wat voor materiaal je kan gebruiken, hoe je de aandacht kan trekken, hoe je de kindjes nieuwsgierig kan maken, hoe je de rust in je groepje kan bewaren enz.

 

Er is ook ruimte om vragen te stellen.

 

POSITIEF GRENZEN STELLEN BIJ PEUTERS (infoavond)

 

In de kinderopvang waar ik werk vinden wij het heel belangrijk om kinderen, hoe jong ze ook zijn, op een positieve manier te benaderen en aan te spreken. Ook als een kind iets niet mag, verwoorden wij dit zoveel mogelijk op een positieve manier.

 

Mijn collega's en ik merken dat veel ouders tegenwoordig wat zoekende zijn in hoe ze het best met hun kinderen omgaan.

Ze willen geen autoritaire ouders zijn, maar begripvolle opvoeders die rekening houden met de eigenheid en de behoeften van hun kind(eren). Ze geven hun jonge kind(eren) veel inspraak, maar merken dan na een tijdje dat ze soms een erg sterk willetje krijgen en ze weten niet goed hoe ze dit terug kunnen ombuigen.

 

Om jonge ouders een helpende hand te reiken wil ik in deze infoavond graag de concrete technieken aanreiken waarmee wij al jaren werken. Zo wil ik hen duidelijk maken hoe je met de nodige kennis je kind op een begripvolle, positieve manier duidelijke grenzen kan bieden. Als ouder kunnen zij dan opnieuw zelf beslissen wat wel en niet kan en is er weer plaats voor rust binnen het gezin.

 

De infoavond kan zeker ook gevolgd worden door kinderverzorgsters of studenten kinderzorg.

Massages, handlettering, creatieve workshops

Massages, handlettering, creatieve workshops

Massages, handlettering, creatieve workshops

Massages, handlettering, creatieve workshops

Massages, handlettering, creatieve workshops

Fotogalerij

Massages, handlettering, creatieve workshops

1 vorming.jpg
2- vorming.jpg
3- vorming.jpg
5- vorming.jpg
4- vorming.jpg
6- vorming.jpg
7- vorming.jpg
8- vorming.jpg
9- vorming a.jpg
9- vorming b.jpg
9- vorming c.jpg
9.jpg
9- vorming e.jpg
9- vorming d.jpg
bottom of page